
På Saltå Kvarn har man en ganska enkel filosofi. Mat ska vara god och hälsobringande, för då får vi bättre förutsättningar att utvecklas fullt ut som människor. Saltå Kvarn har malt sitt mjöl från biodynamisk spannmål sedan 1964 och de produkter man inte framställer själv kommer från ekologiska producenter runt om i världen. Fast det är klart - allt gott är faktiskt inte nyttigt men om man använder torkad frukt, nötter och frön och blandar i så har man i alla fall gjort bakverken snäppet mer hälsosamma!
I boken finns recept som Dinkelköttbullar, Mexikansk böngryta med avokadoröra, Morotssoppa med kokos, Bön- och fetaoströra, Lingonbröd, Frökakor och mycket mycket mer...
Nästa gång ska jag nog prova och baka bröd, bl a "Krosslimpa" som låter mycket gott och vem vet kanske kommer vi ha en provsmakning i bokhandeln snart igen./ Veronica
Nästa gång ska jag nog prova och baka bröd, bl a "Krosslimpa" som låter mycket gott och vem vet kanske kommer vi ha en provsmakning i bokhandeln snart igen./ Veronica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar